KZIS 2284: DIETETYCY I SPECJALIŚCI DO SPRAW ŻYWIENIA
Dietetyka to kierunek dla osób, które chcą zdobyć wiedzę na temat zdrowego oraz racjonalnego odżywiania. W dzisiejszym świecie, w którym dominuje pośpiech i siedzący tryb życia, rośnie zapotrzebowanie na specjalistów, potrafiących przygotować plan dietetyczny odpowiednio dobrany nie tylko do wagi, ale również do stylu życia klienta. Dlatego Słuchacz tego kierunku poznaje tajniki sporządzania zbilansowanych planów dietetycznych, oceny jakościowej oraz łączenia produktów.
CZAS TRWANIA NAUKI
1 rok (2 semestry).
SYSTEM NAUKI
Dzienny, wieczorowy lub zaoczny.
UZYSKANY TYTUŁ
Certyfikat potwierdzający zdobycie kwalifikacji zawodowych wraz z suplementem oraz zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku Ministerstwa Edukacji Narodowej.
PRACA
Dietetyk znajdzie zatrudnienie w gabinetach odnowy biologicznej, ośrodkach SPA i poradniach dietetycznych.
WYKAZ PRZEDMIOTÓW
Lp.
|
Przedmiot
|
sem.I
|
sem.II
|
Razem
|
Kształcenie zawodowe teoretyczne:
|
||||
1
|
Podstawy żywienia człowieka
|
50
|
-
|
50
|
2
|
Zalecenia dietetyczne w stanach chorobowych
|
20
|
-
|
30
|
3
|
Biochemiczne podstawy żywienia
|
-
|
20
|
20
|
4
|
Podstawy psychologii żywienia
|
-
|
30
|
30
|
5
|
Suplementy w diecie
|
-
|
20
|
20
|
Kształcenie zawodowe praktyczne:
|
||||
6
|
Technologia
gastronomiczna
|
20
|
20
|
40
|
7
|
Plany dietetyczne
|
30
|
30
|
50
|
Razem:
|
120
|
120
|
240
|
Kształcenie praktyczne odbywa sie w naszych pracowniach zawodowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz